Anneloes Veneman (1983)

“LevensKracht  – Ieder mens heeft het in zich om verbondenheid, ontspanning en liefde te ervaren”

Levensverhalen van mensen en de sterk transformatieve mogelijkheden die ieder mens in zich heeft, zijn grote passies voor mij. Graag sta ik naast je tijdens dit transformatieve en ondersteun je op een persoonlijke manier.

In 2011 werd mijn vader ongeneeslijk ziek. Een paar jaar later werd hij opgenomen in een hospice. De manier waarop hij en wij als familie door deze hospice werden – met alle aandacht, menselijkheid en liefde- heeft me diep geraakt. Vanaf dat moment was ik niet meer wie ik was; ik was in contact gekomen met iets wezenlijks in mij. Deze ervaring wil anderen graag doorgeven: aandacht en nabijheid, menselijkheid, liefde op de allerbelangrijkste en meest intense momenten van het leven. Zo kan een moeilijke situatie transformatief zijn. 

Zin in het leven en de zin van het leven zijn voor mij lange tijd geen vanzelfsprekendheden geweest. Ik heb een lange weg afgelegd om deze te vinden en om de kleur van leven te zien. In mijn werk zie ik veel mensen worstelen met zichzelf maar ook zien groeien. Ik bied je ondersteuning bij het zien en onderkennen van jouw kwetsbaarheid en kracht en bij het vinden van de bronnen waar de ontwikkelen van jouw ervaringen van verbondenheid, ontspanning en liefde.

Samenvatting CV
Sociaal pedagogische hulpverlening, post HBO systeemgericht werken, biodynamisch lichaamswerk en mindfulness, ruim 11 jaar ervaring als ambulant begeleider en groepswerker in de GGZ, compassietrainer, ruim 18 jaar ervaring als ervaringsdeskundig werker, rebalancing i.o.

Marjolijn Wannet (1981)

Al van jongs af aan heb ik interesse in mensen; in wat hen beweegt, wat hen bezighoudt, maar meer nog in wie ze ten diepste zijn. Vanuit mijn werkveld antropologie heb ik te maken gekregen met veel verschillende mensen: mensen met verschillende persoonlijkheden, uit verschillende landen, met verschillende etnische achtergronden en in allerlei -veelal moeilijke- levenssituaties. Ik heb geleerd hoe je als mens een ander kunt helpen enkel door aanwezig te zijn.

Als antropoloog voel ik mij zeer aangetrokken tot de Zuid Afrikaanse Ubuntu-filosofie: “I am because we are”. Deze houdt in dat een mens tot zijn kern en hoogste vermogens komt via het contact met anderen. Mijn werk binnen Humanti is geïnspireerd op deze Ubuntu-filosofie. Ik houd me dan ook met name bezig met groepswerk waarmee ik mensen wil uitnodigen om in contact met anderen op zelfonderzoek uit te gaan.

 Samenvatting CV

WO rechten (MA), geestelijke verzorging (MA, i.o.), culturele antropologie (BA) en religiewetenschappen (premaster)
Ruim tien jaar werkervaring als zelfstandig cultureel antropoloog, jurist en (compassie)trainer, gedeeltelijk in het buitenland (Marokko en Ethiopië) bied